Sunt un împătimit al artei fotografice de când am luat în mână aparatul de fotografiat al tatălui meu, un SLR semiprofesional ZENIT 11, în urmă cu mai bine de 20 de ani. Sunt absolvent al facultatii de telecomunicații, fotograf freelancer si formator la cursul de fotografie Galatia. Pentru cea din urmă, am urmat cursurile de formator și fotografie ale Ministerului Culturii și Cultelor în centrele sale de pregătire profesională în cultură în anul 2008, București. Am o experiență de 18 ani ca fotograf independent și am format peste 200 de studenți din 2008 ca profesor formator pentru specializarea fotografie.

Curiozitatea, dorința de perfecționare continuă și, bineînțeles, pasiunea m-au condus pe un drum cu multe împliniri în domeniu: participări cu succes la concursuri naționale și internaționale de fotografie, expoziții personale și de grup în marile orașe ale țării.

 

Am ales să intru în rândul profesioniștilor în 2008, să-mi câștig traiul din fotografie pentru că am simțit că mai presus de orice, este ceva ce iubesc să fac și mă văd profesând pentru tot restul vieții. Un an mai târziu îmi terminam studiile în domeniu și porneam un curs de formare profesională în fotografie, pentru a împărtăși și altora ce am învățat.

Am participat la peste 20 de concursuri și saloane de fotografie, unde am urcat pe podium sau am câștigat marele premiu. Am la curent, expoziții de fotografie în galeriile de artă din mai toate marile orașe ale țării: București, Iași, Timișoara, Sibiu, Cluj, Oradea, Constanța, Rm Vâlcea, Brașov, Botoșani, Craiova, Tulcea, Galați, etc. Ultimul meu proiect s-a intitulat Antropocen și puteți găsi detalii despre acesta pe blog-ul F64.ro

Sunt fotograful mai multor trusturi industriale, în cadrul cărora mă ocup de o gamă largă de genuri de fotografie (corporate, produs, tehnologic, eveniment, documentar), până la filme de producție, interne și externe, pentru promovarea brandului, chiar și colaborări internaționale pentru canalele de televiziune ștințifice precum Discovery și Science Channel.

Colaborări atât în trecut cât și prezent pentru corporații și trusturi precum Damen Shipyards, Alewijnse, Dutch Marine Trade, Quantum, Transport Trade Service, Navrom Reparații, Vipconn, și altele.

Fotografia este mai mult decât o meserie, pentru mine a devenit un stil de viață, parte din mine și sunt nerăbdător să mă descopăr și în următorii ani prin această artă.

Clienti

Cosmin Atanasiu Fotograf
Contact
Contact
“Când cuvintele devin neclare, ar trebui să mă concentrez pe fotografie. Când imaginile sunt neadecvate, ar trebui să mă mulţumesc cu liniştea.”
ANSEL ADAMS

Ești doar tu și aparatul. Limitele fotografiei tale sunt în tine însuți, pentru  ce vedem este ceea ce suntem.”

ERNST HASS
“Nu există nimic mai rău decât o imagine clară a unui concept neclar.”
ANSEL ADAMS

“Albul și negrul sunt culorile fotografiei. Simbolizează alternativele speranței și disperării la care umanitatea este expusă.”

ROBERT FRANK

“Există întotdeauna două persoane în fiecare poză: fotograful şi privitorul.”

ANSEL ADAMS